Mums by Sandra är namnet på mitt "hemkonditori". Jag bakar på beställning olika sorters kakor och små bakverk i mitt hemkök som är godkänt för tillverkning av kakor. Alla arbeten är unika handarbeten som jag skräddarsyr enligt kundernas önskemål. Jag gör även catering för både små och större fester och sköter om serveringen! Vill du beställa något av mig, ta gärna kontakt med mig på numret 0405737318 eller via e-mail, sandra.ekholm@elisanet.fi, Mums by Sandran suomenkieliset sivut www.facebook.com/mumsbysandra

25.11.13

Turen genom min historik fortsätter

När jag studerade i kockskolan lärde jag mig laga fyllda kakor på ett helt nytt sätt, istället för att göra vanliga gräddtårtor lärde jag mig fylla dem med en mousse av olika bär. Tårtan blir lättare och mycket fräsch. Dekorationerna brukar jag göra av säsongens bär, och vill man njuta av somriga smaker och vackra bärdekorationer även på vintern så har jag märkt att de flesta butiker även på vintern säljer djupfrysta inhemska hallon i ask!
...och på tal om gräddtårtor... när min mormor fyllde år ville hon ha en mer traditionell hallongräddtårta och då fyllde jag tårtan med hallongrädde och dekorerade med hallon och spritsad grädde!
Nu ska vi ta ett steg tillbaka till marsipankakorna! Tidigare på hösten skulle jag laga en prinsesstårta åt en man och då tänkte jag att den traditionella rosen blir lite tråkig som dekoration så det blev istället en groda!
Tårtan för barnkalaset för tre år sedan blev en kombination av Hello Kitty och Smurfarna. Jag testade då att använda både marsipan och sockermassa och konstaterade att sockermassan är ganska bra att jobba med men den har ju inte samma ljuvliga smak som jag tycker marsipanen har!
Jag älskar att sitta och "peta å påta" med små saker. Därför gillar jag att göra marsipanfigurer, mitt enda problem är att det tar så förskräckligt lång tid och med tre små barn finns det sällan tid för sånt under dagen! Brukar få ta kvällarna och nätterna till hjälp när en marsipantårta ska göras. Man måste ju få göra det i lugn och ro, annars är det inte roligt! De här snögubbarna gjorde jag till en cheesecake förra vintern

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar